Devlet Bahçeli Tunceli'de Sadece Valiliği Ziyaret Edebildi: Protestolarda 4 Kişi Yaralandı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini protesto eden grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda 4 vatandaş yaralandı.
Elazığ’dan karayolu ile Tunceli’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Valilik girişinde araçtan indiği esnada bir kadın tarafından protesto edildi.
Protestocunun korumalar tarafından valilikten uzaklaştırılmasının ardından kendisini bekleyen partilileri selamlayan Bahçeli, Vali Osman Kaymak’ın makamına geçti. Burada kısa bir görüşme yapan Bahçeli, valilik ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Ankara’da söylediklerini tekrarladı.
Hedefinde ise kendisine ‘cesaretin varsa Tunceli git’ diyerek meydan okuyan Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. Tunceli’deyim diyen Bahçeli, Davutoğlu’nu istifaya çağırdı.
Bahçeli şöyle konuştu: “Muhterem Tunceliler, biz buraya sizlerle gönül diliyle konuşmak için koştuk. Ve buraya Tuncelilerle aramıza demir perde çekmek için provokasyonlar üretenleri hayal kırıklığına uğratmak için geldik. Şimdi ben Tunceli’de olduğuma göre, devletin her yerinde ve milletinin her değerinde sapasağlam durduğuna göre, Başbakan ne yapacaktır? Mahkum olmuş, mağlup düşmüş Başbakan, Tunceli’nin hassasiyetleriyle oynayarak, siyasal rant devşirme hevesinde olan bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır? İsyankarlardan özür dilemenin erdem olduğunu zırvalayan Davutoğlu gerçekten de erdemli davranıp istifa ederek, kalan haysiyet ve itibarını kurtarabilecek midir?”
Bahçeli, neden Tunceli’de olduğunu da şu sözlerle özetledi: “Bugün buraya kardeşlik hissiyatını pekiştirmek için geldim. Bugün buraya Tuncelili kardeşlerimle muhabbet bağlarını güçlendirmeye geldim aramıza örülen nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli’deyim. Kurulan tuzakları bozmak, kapatılmak istenen gönül yollarını açmak için Tunceli’deyim.”
Başbakan Davutoğlu’nun ‘Keşke vatandaş ile de kucaklaşsaydı’ sözlerine Ankara dönüşünde cevap veren Bahçeli, “Valilik önündekiler vatandaş değil miydi?” karşılığını verdi.
Bahçeli, konuşmasının ardından Atatürk Mahallesinde bulunan Yunus Emre Camisinde Cuma namazını kıldıktan sonra karayoluyla Elazığ’a hareket etti.
ÜLKÜCÜLER İLE BİR GRUP ARASINDA YAŞANABİLECEK KAVGAYI POLİSLER ÖNLEDİ
Devlet Bahçeli’nin şehirden ayrılması sırasında konvoyun arka kısmında kalan ülkücülerle küçük bir grup arasında sözlü ve küfürlü tartışma çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüdüler. Yumruklaşmaya varacak kavgayı araya giren polisler önledi.
AVUKATLARDAN BAHÇELİ’YE 1937-38 TEPKİSİ
Bahçeli’nin konuşmasına tepki gösteren Tunceli Baro avukatları da adliye binasının önüne çıkarak polis ile tartıştı. Bahçeli’nin 1937-38 isyanında ölenleri terörist olarak nitelendirmesine tepki gösteren baro avukatları, alkışlarla Bahçeli’yi protesto etti.
Bahçeli’nin konuşma yaptığı alana 200 metre uzaklıkta toplanan 2 bin kişi protesto gösterisine polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Tunceli-Elazığ yolunu trafiğe kapatarak ateş yakan göstericiler polise taşla saldırdı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve skorksi helikopterin gün boyu keşif uçuşu yaptığı olaylarda 4 vatandaş yaralandı.
YORUM YAZIN