Header Ads

AKP, TBMM grup başkanvekilleri ve grup yönetimi kurulu üyelerini belirledi


AKP TBMM Grup toplantısında, AKP'ye Başkanlık Divanında düşen üyelikler ile grup başkanvekilleri ve grup yönetimi belirlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen grup toplantısının basına kapalı bölümünde, AKP'ye Başkanlık Divanında düşen üyelikler ile grup başkanvekilleri ve grup yönetimi kurulu üyeleri için seçim yapıldı.

Amasya Milletvekili Naci Bostancı Meclis Başkanvekili, Çorum Milletvekili Salim Uslu ile Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu Meclis İdare Amiri, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu katip üye olarak seçildi.

AKP TBMM Grup Yönetim Kurulu da belirlendi. AKP Grup toplantısının basına kapalı bölümünde Grup Yönetim Kurulu üyeleri için seçim yapıldı.

Buna göre, Grup Yönetim Kurulu; Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Isparta Milletvekili Recep Özel, İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak, Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'tan oluştu.

AKP'de geçen dönem 5 olan grup başkanvekili sayısı 25. Dönem'de 4'e indi. Grup Başkanvekilliğinde Ahmet Aydın ve Mahir Ünal yerlerini korurken, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile İstanbul Milletvekili Doğan Kubat yeni grup başkanvekilleri oldu.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hiç kimse Cumhurbaşkanı makamına dönüp, 'fanusa girecek' gibi bir ifade kullanamaz. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir ve yüklendiği yüce görev fanusa girmeyi değil, halkın arasında olmayı, gerektiğinde milletin geleceği konusunda görüş beyan etmek, gerektiğinde bunu da tereddütsüz etmeyi bir hak olarak gören bir makamdır" dedi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Davutoğlu, HDP'nin hala şiddet ve terörle arasına mesafe koyamadığını, seçim meydanlarındaki söylem ile alandaki siyasi realite arasında bir doğru irtibat kuramadığını bildirdi.

HDP'nin, "Ben demokratik bir mücadele içine girdim ve kendimce de başarılı oldum. Artık silaha, şiddete, teröre gerek yok. Hiçbir zaman gerek olamaz ama şimdi hiç gerek yok" diyemediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yaptıkları her açıklama Kandil'den gelen düzeltmelerle ayarı verilerek yeni bir şeye oturuyor. Siirt'te evvelsi gün yapılan saldırı sonrası bir kınama bekledik. Halkın huzuru için gecesini gündüzüne katarak çalışan güvenlik birimlerimize dönük bu saldırı karşısında bu çatı altında olmanın gereği yapılsın diye bekledik. Van'da söyledim, şimdi de tekrar söylüyorum; HDP'ye de sorumlu bir tutum almaya çağrıda bulunuyorum. Artık çatışmasızlık söylemiyle ileri bir adım atma noktası geçilmiştir. Çatışmasızlık söyleminin ötesine geçip Türkiye'deki bütün silahlı grupların Türkiye'yi terki ve Türkiye'de meşru güvenlik birimleri dışında hiç kimsenin silahı elinde tutmaması, elini tetikte tutmamasına dayalı, kesin ve kararlı bir tutumu benimseme vakti gelmiştir. Herkes safını tercih etmelidir. Doğuya, Güneydoğu'ya gittiğinizde veya seçim süreçlerinde o silahlı grupların baskıları üzerinden netice almaya kalkacaksınız, Ankara'da demokrasiden bahsedeceksiniz, İstanbul'da özgürlükten bahsedeceksiniz. Bu ikiyüzlü politikaya HDP son vermelidir. Evet, biz çözüm sürecini savunduk, biz Türkiye'de milli birlik ve kardeşliği savunduk ve öyle bir noktaya gelindi ki Türkiye'de demokratik hakların hepsi hayata geçirildi. Ne talep ediliyorsa demokratik şartlarda işte Meclis çatısı burası."

Davutoğlu, temsil kabiliyeti açısından yüzde 95'i temsil eden bir Meclis olduğuna dikkati çekerek, "Herkes buraya gelsin, konuşsun. Ama buraya gelip bu kürsülerde konuşanlar açık bir şekilde de şiddete, teröre karşı tutumlarını ortaya koysunlar. Biz bunları bekleyeceğiz" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin, "Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açmak" hatasını hala devam ettirdiğini belirten Davutoğlu, "Geçen grup toplantımızda söyledim. Hiçbir müzakerede ne konu gündeme gelirse gelsin her konuyu görüşmeye hazırız ama Cumhurbaşkanlığı makamını, devletin en ali, en üst makamını tartışma konusu yaptırmayız, yaptırmayacağız" dedi.

Davutoğlu, bu konuda AK Parti'nin tutumunun açık ve net olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığımıza, Cumhurbaşkanımıza anayasal sınırları hatırlatanlar kendileri de anayasal sınırlara saygı göstermek durumundadırlar. Hiç kimse Cumhurbaşkanı makamına dönüp, 'fanusa girecek' gibi bir ifade kullanamaz. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir ve yüklendiği yüce görev fanusa girmeyi değil, halkın arasında olmayı, gerektiğinde milletin geleceği konusunda görüş beyan etmek, gerektiğinde bunu da tereddütsüz etmeyi bir hak olarak gören bir makamdır. O bakımdan buradan hepsine bir kez daha çağrıda bulunuyorum; Cumhurbaşkanlığı makamını artık tartışma konusu yapmayın. Bunun size de bir faydası yok, takip ettiğiniz siyasete de faydası yok, ülkeye hiçbir faydası yok. Hele hele Cumhurbaşkanımızı ve Cumhurbaşkanlığı makamını tahkir eden, rencide eden açıklamalar sadece kargaşaya, kaosa ve devlet geleneğine aykırı tutumlara prim vermek olur. Biz hiçbir şekilde buna izin vermedik, vermeyeceğiz."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.