Header Ads

Antikapitalist Müslüman Gençlik Taksim Meydanı'ndaydı

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına kendilerini antikapitalist Müslüman Gençler olarak adlandıranlar da katıldı.

Sabah saatlerinde Fatih Camii'nde bir araya gelen Antikapitalist Müslüman Gençler, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin resimlerini cami avlusuna bıraktı ve gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kitle Taksim Meydanı'na ulaştı. Has Parti yöneticilerinin de aralarında olduğu grup, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Ermenice "Kölelere özgürlük" pankartı taşıdı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi konuşan yazar İhsan Eliaçık, bundan 40 yıl önce bu camide ve bunun gibi başka camilerde toplanan dönemin mukaddesatçı Müslüman gençlerin, 6. Filo'yu protesto etmek isteyenleri taşlamak için camilerde biraraya geldiklerini ve protestocuları taşladıklarını söyledi.

Eliaçık, ''Biz bu zihniyetin yönlendirdiği İslami anlayışla ayrıldığımızı, reddi miras yaptığımızı bu kortejle duyuruyoruz''dedi. Muhafazakarlara, solculara, sosyalistlere bir mesaj verdiklerini ifade eden Eliaçık, bu hareketin her geçen gün büyüyeceğini belirtti.

''Anne ve babalarımız iki şey yere düştüğünde onu alıp öpüp yüksek bir yere koyar; birincisi Kur'an-ı Kerim, ikincisi ekmektir. Bugün bu korteji düzenleyen gençler, anne ve babalarının yaptığını İstanbul'un caddelerinde haykıracak ve Taksim Meydanı'na taşıyacak'' diyen Eliaçık, bunun tamamen yerli, Anadolu'dan kaynaklanan bir hareket olduğunu dile getirdi.

Eliaçık, ''Balınız iyi olsun, arınız Bağdat'tan gelir. Önemli olan zamanın sözünü söylemektir. En tehlikeli fikir zamanı gelen fikirdir ve bu fikrin zamanı gelmiştir'' şeklinde konuştu.

Daha sonra Eliaçık, hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Namazda kadınlar da erkeklerin yanında saf tuttu.

Bu arada, camideki musalla taşına beyaz karanfiller yerleştirildi. Yan taraflarda hayatını kaybetmiş işçilerin fotoğrafları yer aldı.

Cenaze namazı öncesinde evsizler adına Tufan Aslan da kısa bir konuşma yaptı. Grup, daha sonra camiden ayrılarak Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Grubun taşıdığı Kürtçe, Ermenice, Arapça ve Türkçe olmak üzere 4 farklı dilde ''Kölelere Özgürlük'' yazan pankartlar ile farklı dini kitaplardan alıntıların yer aldığı dövizler dikkati çekti.

haber: etha-cumhuriyet

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.