Header Ads

Özgür Ülke'nin Bombalanması 16. Yılında Protesto Edildi

Gazeteciler, bir 3 Aralık'ta yine Özgür Ülke gazetesinin önündeydi. Meclise seslenen gazeteciler, Ersin Yıldız, Musa Anter gibi öldürülen gazetecilerin katillerinin yargılanmasını istedi.

Özgür Ülke Gazetesi'nin bombalanması 16. yıl dönümünde de protesto edildi. Meslektaşları, patlamada hayatını kaybeden Ersin Yıldız'ı andı. Gazeteciler, üzerinde Ersin Yıldız'ın fotoğrafının olduğu, "katillerini yargılayamamanın utancını yaşıyoruz" yazılı kokartlar taktı.

Ersin Yıldız şahsında tüm basın şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra Özgür Ülke Gazetesi'nin takipçiliğini yapan Günlük Gazetesi adına basın açıklamasını Yazı İşleri Müdürü Filiz Koçali okudu. Koçali, "16 yıl önce bugün burası bir yangın yeriydi. 1994 yılında 2 Aralık'ı 3 Aralık'a bağlayan gece burada bulunan Özgür Ülke Gazetesi bombalandı. Gazetemiz çalışanı Ersin Yıldız hayatını kaybetti, 23 gazete çalışanı yaralandı" dedi.

GERÇEKLER AYDINLATILMADAN BARIŞ OLMAZ
Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in kendi imzasıyla bakanlıklara ve MGK sekreterliğine bir belge göndererek "Bu gazeteyi susturmaya hukuk yetmiyor, gereğini yapın" dediğini hatırlatan Koçali, "İstanbul 4. İdare Mahkemesi ve AİHM'in kararları ortada. Her iki karar da devletin sorumluluğunu vurguluyor, ama bombalama kayıtlara faili meçhul olarak geçiyor" diye konuştu.

Koçali, Meclis'e, "Özgür Ülke bombalanması ile ilgili gerçekleri aydınlatın, bu ülkede faili meçhul kalan cinayetleri aydınlatın, derhal Gerçekleri Araştırma Komisyonu kurun. Gerçekler aydınlanmadan gerçek bir barış olmaz" diye seslendi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ?
Türkiye'de basın özgürlüğünden söz edebilmek için bu olayın aydınlatılması gerektiğine dikkat çeken Filiz Koçali, "Bu topraklarda özgürlük mücadelesi sürdükçe özgür basın da var olmaya devam edecektir" dedi.

Öldürülen gazetecilerin fotoğraflarının olduğu pankartın taşındığı eyleme, Günlük Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Bilgen ve yazarı Yüksel Genç, Atılım Gazetesi Yazıişleri Müdürü Şenol Sağaltıcı ve editörü Muharrem Demircioğlu, Evrensel Gazetesi Haber Müdrü Fatih Polat, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay ve BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı katıldı.

Basın açıklamasının ardından bina önüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.