Header Ads

Nevin Berktaş Serbest Bırakıldı

Kitabı nedeniyle 6 aydır cezaevinde olan yazar Nevin Berktaş, dün akşam saatlerinde tahliye edildi. Nevin Berktaş, 22 yıl kaldığı cezaevlerini anlattığı "İnancın Sınandığı Zor Mekanlar: Hücreler" kitabı nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Berktaş, 2 Kasım'da tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konulmuştu.

Proleterce Devrimci Duruş dergisi, yaptığı açıklamada, Berktaş'ın dün akşam saat 21.00'de, mesai saatinin geçtiği gerekçesiyle kimliği ve parası dahil hiçbir eşyası verilmeden; avukatı ve ailesine haber verilmeden tahliye edildiğini bildirdi.

Berktaş'ın avukatı İnayet Aksu, daha önce yaptıkları başvurular üzerine serbest bırakıldığını tahmin ettiklerini, kararı pazartesi günü alabileceklerini söyledi.

3 yorum:

  1. Proleter Devrimci Duruş dergisi uzun yıllar boyunca okuduğum ve son olarak aralık 2007 sayısını okuduğum güzel ve gerçek anlamıyla "sol" olan bir dergiydi. sonraki sayılarını okumadım, anlaşılan isimlerindeki "Proleter"i "Proleterce" olarak değiştirmiş ve Liberalleşme sürecine girmişler; Yazık..

    YanıtlaSil
  2. aslında hiçte sol tarafı yok açıkçası, ama döneme göre iyiydi.

    YanıtlaSil
  3. Allan tasfiyecileri sizi :). AKP ile beraber nasılda çark ettiniz. Daha 5 sene önce Faşizme sövüp sayarken, AKP'ninde diğerleri gibi faşist diktatörlüğün bir partisi olduğunu göremediniz. Zavallı Tikb-b liler ve onların PDD'li kuyrukçuları.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.