Header Ads

Rakel Dink: 3 Dille Barış İçinde Yaşıyorum

DTK ve BDP Eşbaşkanlarının duyurusuyla Kürt sorununun çözümüne ilişkin bir hafta önce 4 talep üzerinden başlatılan ve Kürt illeri başta olmak üzere Türkiye'ye yayılan "Sivil itaatsizlik" eylemleri devam ediyor.

Demokratik Kent Konseyi'nin, Taksim Gezi Parkı'nda kurduğu "Demokratik Çözüm Çadırı" üçüncü günüde. Birçok demokratik kitle örgütü, sendika, meslek örgütü ve aydınların da destek ziyaretinde bulunduğu eylemde, Kürt sorunun çözümüne ilişkin tartışmalar gerçekleştiriliyor.

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, dün görülen Dink cinayeti davasının ardından çözüm çadırına gelerek eyleme destek verdi.

DİNK: 3 DİLLE, BARIŞ İÇİNDE YAŞIYORUM


Ermenice, Kürtçe ve Türkçe üç dil bildiğini söyleyen Dink, şöyle konuştu: "Ben kendi içimde 3 dil biliyorum. Doğrusu 3 dille de barış içinde yaşıyorum. Anlatamadığım şeyler olduğunda birini kullanıyorum. Benim temennim Türkiye'de yaşayan dillerin birbirleriyle barışık şekilde yaşaması. Buraya gelirken hangi dilde konuşsam diye düşündüm. Bu bildiğim üç dil bende hiçbir zaman pişmanlık yaratmadı. Kendi arasında hiç kavga etmedi, barış içinde yaşıyorlar. Bazen konuştuğum dilde bir kelime bulamazsam, öbür dilim yardımcı oluyor bana. Dileğim Türkiye Cumhuriyeti'nde var olan dillerde, tıpkı benim kişiliğimde olduğu gibi, kavga etmeden, barış içinde yaşasınlar. İsteğim bu."

Gülten Kaya ise "İki halk var, dans ederek direnen. Biri Kürtler, biri Kübalılar. Siz sahiden büyük bir halksınız. Haklısınız, haklıyız. Haklarımızı da alacağız, ama öyle, ama böyle" diye konuştu.

BDP Milletvekili Ufuk Uras, "Bu sese herkesin kulak vermesi gerekiyor. Bu talepler Türkiye'nin demokrasisinin kurumsallaşmasına yönelik taleplerdir. Bu taleplere TBMM'nin kulak vermesi gerekiyor" dedi.
kaynak: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.